Az Internet Explorert frissíteni kell annak érdekében, hogy megfelelően megjelenítse az oldalt. A frissítéshez kattintson ...

Az új Intel Atom architektúra részletei

Nyomtatóbarát verzió

 


Ismét frissült a készülő Intel Atom platform részleteinek sora

Most elsősorban a grafikus magról derültek ki újabb részletek.

     A legnagyobb újítás pont az eddigi Atomok Achilles-sarkát érinti, azaz a grafikus részt. Konkrét cél a Pine Trail GPU teljesítményének megduplázása. A napvilágot látott hírek szerint az Intel az Imagination Technologies által fejlesztett PowerVR SGX545-ös mobil GPU-ját integrálja a 32 nm-es Cedarview-D processzorba.

 

 

A PowerVR SGX 5-ös szériájának sematikus felépítése
A PowerVR SGX 5-ös szériájának sematikus felépítése [+]

    A fejlett gyártástechnológiának köszönhetően a mobil verziók GPU-ja 400, míg az asztali variánsoké már 640 MHz-en fog ketyegni, ezen felül a grafikus mag támogatni fogja a DirectX 10.1 és OpenGL 3.0 szabványokat is. Talán a legfontosabb újítás, hogy az MPEG-2, MPEG-4 part 2, VC1, WMV9 ésH.264-es kódolású mozgókép anyagok hardveres gyorsítása is megoldott lesz, így elviekben már elhárul az akadály a HD minőségű videók zökkenőmentes lejátszása elől.


 

   A kimenetek közül a szokásos D-SUB mellett egy 1.3-as HDMI, és egy 1.1-es DisplayPort is felkerülhet majd a Cedar Trail-re épülő gépek burkolatára. Ez egyben azt is jelenti, hogy a három dimenziós mozgóképi anyagok megjelenítésére nem nyílik majd lehetőség. A memóriavezérlő egycsatornás lesz, mely a DDR3-800 és DDR3-1066 modulokat fogja támogatni, összesen maximum 4 GB-os méretig.
 

2011-05-10 19:00 | ForrásPROHARDVER!

 

webmaster@laptopdiszkont.hu

Tel: 06 1 488-5092

Ügyfélszolgálat:

10:00-18:00

Keresés

Kosár

Mi van a kosárban

Kedvencek

Nincs bejelölt kedvenc termék.

Laptopdiszkont notebook webáruház
Minden jog fenntartva!
footer_logo.png