Az Internet Explorert frissíteni kell annak érdekében, hogy megfelelően megjelenítse az oldalt. A frissítéshez kattintson ...

Az AMD új Mobil grafikuschipjei

Nyomtatóbarát verzió

 

    A most bemutatott videokártya elődjéhez képest nagyobb teljesítményű, bár kicsit a fogyasztása is nőtt.

     Bemutatkozott az AMD következő beágyazott rendszerekhez fejlesztett grafikus processzora, a Radeon E6760, mely a Turks GPU-ra (6600/6700M) épül. Ugyan ez a videokártya elsősorban nem a hétköznapi felhasználók számára lett kialakítva, legalábbis nem ők a célközönség, de ennek ellenére, ha befut, sok helyen találkozhatunk majd vele, legyen az nyilvános terminál, játékgép, a kórházakban található ultrahang vagy hasonló beépített rendszert alkalmazó gép.

    Ahogy tehát az eddigi hasonló GPU-k, az E6760 is az AMD hordozható számítógépekbe szánt egységeire épül, egészen pontosan a 6700M szériára, amitől nevét és persze teljesítményét is örökölte. Az új GPU az elődöt, az RV730-on alapuló R4690-et váltja a termékvonalon, amihez képest jelentősen megerősödött. Sztrímprocesszorainak számát másfélszeresére emelték (480), bár a textúrázó egységből ezúttal csak 24 darab található benne. A központi mag mellé, a lapkára került memória immár 1 GB kapacitású, ráadásul GDDR3 helyett 800 MHz-es GDDR5 típusúak. Ugyan csökkent a csíkszélesség 55-ről 40 nm-re, a fogyasztás a nagyobb teljesítmény, és a majd' másfélszeres számú tranzisztor miatt nőtt, 25-ről 35 wattra – bár ez még mindig kicsinek számít az desktop-vonalas kártyákhoz képest.

    Az E6760 támogatja a DirectX 11 api-t, valamint Eyefinity kompatibilis is, így egyszerre akár 6 megjelenítőt is képes kezelni. Ezek DVI, HDMI, D-Sub vagy LVDS aljzatokra csatlakoztathatóak. Egyelőre tehát a GPU bejelentése történt meg, bővebb információk a megjelenéséről még nem derültek ki.
 


Forrás: Prohardver.hu
2011.05.03

webmaster@laptopdiszkont.hu

Tel: 06 1 488-5092

Ügyfélszolgálat:

10:00-18:00

Keresés

Kosár

Mi van a kosárban

Kedvencek

Nincs bejelölt kedvenc termék.

Laptopdiszkont notebook webáruház
Minden jog fenntartva!
footer_logo.png